Hírek

<< vissza az előző oldalra

"Akikre Büszkék Vagyunk" kitüntetés

Az "Akikre Büszkék Vagyunk" kitüntető címet 2018-ban a sport kategóriában amegyei bajnokságban szereplő ifjúsági labdarúgó csapatunk érdemelte ki.  

Ennek a csapatnak a története egész 2011-ig nyúl vissza, amikor egy lelkes pályakezdő fiatal edző „Kerezsi Tamás” megbízást kapott, hogy toborozzon fiatal labdarúgókat egyesületünk számára. Ez olyan jól sikerült, hogy 2 -3 héten belül 22-24 fiatal (2001-es és 2002-es születésűek) jelentkezett edzésre. A csapat szép sikereket ért el a különböző mini tornákon és a korosztályos Bozsik tornákon. Nagyon kis összetartó csapatott alkottak a lemorzsolódás is nagyon minimális volt.
2014-ben a csapat irányítását Orosz János edző vette át, akinek az volt a feladata, hogy a keresztpályás bajnokság után a nagypályás futball rejtelmeit ismertesse meg velük. Ez kezdetben nem ment egyszerűen, de egy év után már körvonalazódott, hogy ez nem egy átlagos generáció. Ezt az a tény is bizonyítja, hogy időközben több nagy utánpótlás bázis és akadémia felfigyelt a fiatalokra. Így került a DVSC Labdarúgó Akadémiára Szakács Dániel és Pintye Vivien, aki ma már az U17-es magyar női labdarúgó válogatott meghatározó embere. A Bozsik Labdarúgó Akadémiára, Nyíregyházára került Gönczör Róbert és Madugyin Alex valamint a Balmazújváros NBI-es utánpótlás csapatába Kerecseny Győző. Az első nagypályás szezonban még érték a csapatott kudarcok, de a második szezonban már a bajnoki címért harcolt a csapat az idősebb korosztályban de végül az elismerésre méltó 3. helyett sikerült megszerezni.
Az elmúlt bajnokságnak az eligazolások miatt egy nagyon szűk létszámmal vágtunk neki, igaz a bajnokság esélyeseként, amit a csapat nagyon remekül kezelt hisz a bajnokság 22 mérkőzéséből 21 megnyert és 1 döntetlent ért el. A gólkirályi címet Kertész István szerezte meg 43 góllal.
A fiatalok a serdülő csapatból kiöregedve az idei bajnokságban az ifjúsági (U19-es) csapatott repítik a bajnokság felé,a szezon felénél harcban vannak a bajnoki elsőségért. A csapatból Gerghel Erik a 16. évét betöltve rendszeresen a felnőtt csapatban kap helyet, sokszor kezdőként, amit gólokkal és gólpasszokkal hálál meg hétről-hétre. Azt is meg kell említeni, hogy a tavasz folyamán másik 2-3 fő is bemutatkozhat a felnőtt csapatunkban mivel már rendszeresen ott edzenek.


A csapat névsorra:

Lukács Levente, Szilágyi Zoltán csapatkapitányok
Kapusok: Bacsó Dominik, Kovács Krisztián, Szórádi Ádám, Szabó Attila
Mezőnyjátékosok: Kapusi Márton, Vass Gergő, Szabó Patrik, Mészáros Kevin, Kallos Ádám, Gerghel Erik, Szabó Krisztián Soma, Kertész István, Nagy András, Birki József, Demeter Tamás, Orosz Edmond, Peják Bence, Gerghel György, Nagy Dávid, Rácz János, Veres Gábor, Bara Martin, Urszuly János, Berna Bence

Edzők: Orosz János, Kerezsi Tamás

  

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Bajnokavatás Bajnokavatás

Facebook

 

részletek..

Oldalajánló

Sport hírek