Hírek

<< vissza az előző oldalra

Hajdú komák, Konok kunok, Székely góbék jó Palócok disznótoros versenye a barátság és az összefogás jegyében

Hajdú komák, Konok kunok, Székely góbék jó Palócok disznótoros versenye a barátság és az összefogás jegyében


Debrecen, Deresk, Váradi Dalárda, Hajdúnánás, Konyár, Nagyszalonta, Tépe, Kecskemét, Székelykeresztúr, Mátraderecske, Koszyce, Komádi, Hegyközcsatár, Bihardiószeg, Tihany, Hajdúböszörmény, Érmihályfalva, Derecske, Sárospatak, Derecske Mentõállomás, Barátság Vadászsport Egyesület részvételével, mintegy készázharmincan vettek részt a februárban megtartott nagyszabású rendezvényen. A tihanyi küldöttséget elõször látta vendégül Derecske, bár disznót nem vágtak, helyi borokat ajánlottak fel a vacsorához. A Barátság Vadászsport Egyesület -mint eddig minden évben - a pénteken érkezõ csapatoknak megfõzte a vacsorát, a rendezvény napján pedig ebédre a toroskáposztát készített a kóstolni vágyóknak. A jó hangulatról a Bakator népzenei együttes és a Szivárvány Néptánc Együttes gondoskodott.

A csapatok hagymásvér, lacipecsenye/újhús, hurka, kolbász, toroskáposzta, házi pálinka, helyi különlegességek kategóriában versenyeztek. Derecske a kolbász kategória elsõ helyezettje lett. A zsûri elnöke Királyné Rábai Eszter mesterszakács volt, a zsûrizésben dr. Cs. Tóth János segített.

Kedvezményezett:
Derecske és Térsége Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.
Jogcím: 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatás
Elnyert támogatás: nettó 1.047.242. Ft
Megvalósítás ideje: 2014.02.01


Frissítve: 2014.07.03.

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Bajnokavatás Bajnokavatás

Oldalajánló

Sport hírek

Facebook