Hírek

<< vissza az előző oldalra

Gépbeszerzés a termékek előállítása, piacra jutásának segítése érdekében

Lukács Attila kistermelő 2013-ban döntött amellett, hogy a versenyképesség javítása, illetve a helyi termékek piacképesebbé tétele érdekében támogatási kérelmet nyújt be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások (35/2013 (V.22.) VM rendelet) – című forrás elnyerésére.

Pályázatát a Dél-Nyírség, Erdőspuszták Leader Egyesülethez nyújtotta be és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4 191 889 Ft támogatásban részesítette.

Lukács Attila a forrást egy 1410-2043 TALSA K30 KUTTER aprítógép, illetve egy 1410-3225 WEBOMATIC C15HL ASZTALI VÁKUUMCSOMAGOLÓ/H beszerzésére, valamint a kötelező nyilvánosság elemek megvalósítására fordította.

A Lukács Farm Tégláson működik, ahol a pályázó kistermelőként, immár 4 éve foglalkozik húsfeldolgozással. Nyers, illetve a hagyományos, házias ízek jegyében - füstölt termékeket, töltelékárukat készít. Elsősorban a helyi és a térségi vevőkör számára értékesít. Kialakult vásárlóköre van, hiszen Tégláson és környékén már jól ismerik a kis, családi gazdaságot, mely jó minőségi friss húsokat, illetve széles, változatos és ízletes csemege húskészítményeket kínál asztalukra.
A vevői igényeknek való teljes körű megfelelés kívánalma arra ösztönözte a termelőt, hogy fejlessze szolgáltatásait, termékei kiemelkedő minősége érdekében tovább javítsa a munkavégzés gyorsaságát, és a termék-előállítás higiéniai feltételeit.
A projekt segítségével beszerzett gépekkel hatékonyabbá, gyorsabbá válik a munkavégzés, illetve az alkalmazott csomagolás is piacosabbá teszi a kedvelt „Lukács Farm” nevével fémjelzett termékeket.

Lukács Attila ez úton is köszönetet mond a támogatásért, melynek segítségével a Lukács Farm stabilabb, magasabb minőségű teljesítményt nyújtó vállalkozássá válhat, hosszú távon tovább erősödhet, újabb lehetőségeket ragadhat meg, erősítve ezzel Téglás, és a térség gazdasági potenciálját.


Frissítve: 2014.06.02.

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Bajnokavatás Bajnokavatás

Oldalajánló

Sport hírek

Facebook