Hírek

<< vissza az előző oldalra

Lovasturisztikai szolgáltatások fejlesztése a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület illetékességi területén

2014. 05.22-én (csütörtökön) 10 órától került sor a "Lovasturisztikai szolgáltatások fejlesztése a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület illetékességi területén" című projekt nyitórendezvényére.

A rendezvényen sor került a LEADER Térségek közötti együttműködés keretében induló Lovasturisztikai szolgáltatások fejlesztése a Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület illetékességi területén című projekt ismertetésére. A program során bemutatásra került a projektben megvalósítani kívánt tartalmi elemek (lovastúra-útvonalak kialakításának módszerei, digitális útvonalak előállítása, képzések, marketing és disszemináció). A rendezvény célja volt , hogy tájékoztassa a helyi, turisztikában érintett szolgáltatókat és érdeklődőket a projekttel kapcsolatban.


Alapadatok:
- A projekt a Leader Térségek közötti együttműködés jogcím támogatásából valósul meg, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogató határozatával rendelkezik.
- Megítélt támogatás: 50 millió Ft.
- Pályázók: EQUUS TOUR Turisztikai Nonprofit Kft. és a Dél-Nyírség, Erdőspuszták Leader Egyesület

A projekt lényege:
Projektünk a lovasturisztikai és kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére irányul a Dél-Nyírség, Erdőspuszták Leader Egyesület illetékességi területén.

Tervezett fejlesztések, tevékenységek:
- Lovastúra-útvonal hálózat kialakítása a Dél-Nyírség, Erdőspuszták Leader Egyesület illetékességi területén (felmérés és kijelölés).
- Térségi portálrendszer létrehozása a lovas-útvonal hálózat és a kapcsolódó turisztikai szolgáltatások megjelenítésére.
- Helyi, a lovas-turizmusban érintett szolgáltatók minősítése és szakmai képzése
- Turisztikai vonzerőleltár elkészítése, turisztikai szolgáltatók fotózása.
- Lovas szakmai kézikönyvet készítünk, valamint tervezünk egy helyi turisztikai kiadványt a térség lovas útvonalainak és kapcsolódó szolgáltatásainak népszerűsítése céljából.
- Ismeretterjesztő film készítése a térség lovastúra-útvonalairól, helyi nevezetességeiről, látványosságairól, kapcsolódó szolgáltatásairól.
- A belföldi és külföldi média képviselőinek meghívása ún. study tour jellegű lovas túrára a térségben.

A projekt hatása a térségben
A tervezett tevékenységek a Kincsem Nemzeti Lovas Program egyik fő intézkedésének megvalósulásához járulnak hozzá, mely szerint cél, hogy „Magyarország Európa vezető lovasbarát turisztikai régiójává váljon.”
A térséget a Kincsem Nemzeti Lovas Program végrehajtása során, önálló programként, mintaterületként emelték ki, ahol fent részletezett komplex lovasturisztikai fejlesztés megvalósulhat.
A térségben már évtizedekkel ezelőtt is voltak lovas-túra útvonalak, az ún. Marhatolvajok útja elnevezésű nemzetközi lovastúra útvonal is érinti a területet.
A projekt tevékenységei nem csak a lovas szolgáltatókat, hanem a térségben működő turisztikai szolgáltatókat is érintik, ezáltal a helyi gazdaság fejlesztéséhez is hozzájárulnak.


Frissítve: 2014.05.26

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Bajnokavatás Bajnokavatás

Oldalajánló

Sport hírek

Facebook