Hírek

<< vissza az előző oldalra

Két vereség margójára!

„A siker nem végleges,
a kudarc nem végzetes,
a folytatásra kész bátorság
az egyetlen ami számít.”

/W. Churchill/

Kedves Nyíradonyi kézilabdás lányok!

Kedves, Nyíradonyi kézilabda rajongók!


A fenti gondolat vezessen bennünket amikor az NB I/B-ben szereplő kézilabdás lányaink elmúlt hetekbeli játékát elemezzük.

Ez a csapat a múlt 3 évében sikert sikerre halmozva elkényeztetett bennünket nem csak az eredményeivel, hanem a játékával is, hiszen a megyei I osztályból indulva, a Nemzeti Bajnokság I. osztályába jutott! Abba az osztályba, ahol a Magyar Női Kézilabdázás elitje játszik. Abba a bajnoki osztályba jutottunk, amelyet a világ legerősebb bajnokságai közé sorolnak. Igaz, hogy anyagi helyzetünk nem tette lehetővé az NB I-ben való elindulást, de ez nem kisebbíti a csapat érdemeit és sikereit.

Négy – korábban meghatározó – játékosunk visszavonulása, anyai örömök elé való nézése következtében a 2012/13-as szezonra a csapat teljesen átalakult, sőt évközben – a már említett okok miatt – edzőváltozás is történt. Jelenleg új szakvezetéssel, új játékos kerettel kell versenybe szállni.

Közben arról se feledkezzünk el, hogy az elmúlt évihez képest, a Kispest, a Vasas feljutásával és az Eszterházy KFSC, a Szeged KC csapatainak megerősödésével a bajnokság színvonala is emelkedett.

Tovább kell folytatnunk a 2011-ben elkezdett munkát, amely az utánpótlás nevelés bázisának kiszélesítésén alapul. Ezt a munkát a visszavonult játékosaink edzőként való alkalmazására alapozzuk és ma már ott tartunk, hogy az óvodás csoportnak heti 2 foglalkozást tartunk, Aradványpusztán a Gyerek II. csapat heti 3 edzést tart és szintén heti 3 edzésen vesz részt a Gyerek I. csapat Nyíradonyban. A serdülő és junior csapat 28 fővel heti 3 edzéssel készül és vesz részt a korosztályos bajnokságban.

Utánpótlás nevelésünk célja, hogy minél több saját nevelésű – Nyíradonyi – játékos szerepeljen a csapatokban és a felmenő rendszer biztosításával jusson el majdan a felnőtt csapatba. Ezen eredmények első jelei, a jövő évi bajnokság serdülő csapatánál már meg kell hogy mutatkozzanak.

Egy új csapatot felépíteni, átalakítani igen nehéz munka, mint szakmai, mint pedagógiai szempontból. 18 különböző egyéniséget kezelni, felkészíteni, csapattá formálni igen csak embert próbáló feladat.
A kézilabda szakosztály, az egyesület és a város vezetése ezen dolgozik. Elsődleges cél a CSAPAT felépítése és nem a mindenáron eredményességre való törekvés. Ha van CSAPAT, az eredmények is jönni fognak!

Kedves Lányok!
Játszatok teljes akarattal, elszántan és felszabadultan. Legyetek büszkék arra, hogy ebben a csapatban játszhattok. Nem kell kétségbe esni, hiszen ez az átalakulóban lévő csapatunk is jelenleg a 3. helyen áll, és ezt a helyezést akár a bajnokság végére is megtarthatja.

Kedves Szurkolók!
Kérjük, hogy a még hátra lévő mérkőzéseken is minél többen látogassatok el a Harangi Imre Rendezvénycsarnokba és buzdítsátok a csapatot. Osztozzatok a játékosokkal ne csak a sikerekben, hanem az esetleges kudarcokban is, hisz ekkor még nagyobb szükség van a szeretetek re, erőt adó szurkolásotokra!

Hisszük azt, hogy ez a csapat a város kézilabdát szerető lakóinak még nagyon sok hétvégén nyújt remek szórakozást, kikapcsolódást és szerez nagyon sok örömöt!

Hajrá Lányok!
Hajrá Nyíradony!


Dr. Moldvay István
elnök<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Bajnokavatás Bajnokavatás

Oldalajánló

Sport hírek

Facebook