Hírek

<< vissza az előző oldalra

Határon átnyúló együttműködés

A Nyíradony VVTK pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap „Sporttevékenységre és egészségmegőrzésre irányuló tehetségkutató- és gondozó rendezvénysorozat” címmel.

 A pályázat összértéke 7.155.000 Ft. amely 12 % saját erőt tartalmaz.

A projekt keretében olyan aktivitásokra kerül sor, amelyek a határ menti régiókban erősíthetik a határon átnyúló együttműködést, a sport terén és megerősítik az itt élő emberek közötti partnerséget.

A pályázatban a két kistérségi fontosságú város Nyíradony és Érmihályfalva azok, akik meghatározó tényezői a térségi sporttevékenységnek. Az együttműködés keretében a Nyíradony VVTK és a C.S. Unirea Érmihályfalva egyesület keretei között valósul meg az együttműködés. A projekt célja: a határ menti sportegyesületek versenyképességének növelése, az utánpótlás megfelelő sportolási körülmények biztosítása, az egészséges életmód szemléletének népszerűsítése, a határon túli és a magyarországi fiatalok együttműködésének fejlesztése, a fiatal sportolók magyarság tudatának erősítése, a mindennapi élet során felmerülő problémák megoldó képességének növelése.

Az együttműködés nem csak a két településre, hanem annak vonzáskörzetére is kiterjed.

Az együttműködés keretében U11, U13, U15, korosztályokban női kézilabda, és labdarúgás sportágakban kívánjuk biztosítani a sportolók edzési és versenyzési lehetőségét, valamint elméleti továbbképzését.

A projekt gyakorlati megvalósítása 2012. novemberében indult és 2013. március 31-én zárul.


A résztvevők száma kézilabdában 28 fő játékos és 4 edző, labdarúgásban 40 fő játékos és 8 edző.
A program keretében heti 1-1 foglalkozást tartunk, felváltva Nyíradony és Érmihályfalvi helyszínnel, közös edzések és felkészülési mérkőzések formájában, valamint mindkét egyesület heti 1-1 edzést tart saját keretin belül.

Tervezzük 1-1 hetes edzőtábor megtartását is.

A projektzáró rendezvényére 2013. március utolsó hetében kerül sor Nyíradonyban a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban, amelyre terveink szerint meghívjuk a kimagasló teljesítményt nyújtó sportolók szüleit is.

Reményeink szerint olyan új perspektívát tudunk feltárni a fiatalok előtt, amely a térségben tartja őket és ez az innovatív megoldás beilleszthető az új közösségi kohéziós politikába.

<< vissza az előző oldalra

Képgaléria

Bajnokavatás Bajnokavatás

Oldalajánló

Sport hírek

Facebook